*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


ADD, geen psychische stoornis maar vitaminetekort (Lezersbrief)

0

Ik ga jullie mijn (succes)verhaal vertellen in de hoop dat jullie er wat mee kunnen. Vanaf mijn twaalfde levensjaar begon ik te merken dat ik me anders voelde dan de andere kinderen in mijn klas. De migraine aanvallen begonnen ook rond die leeftijd.

Vanaf mijn twaalfde tot mijn 28e levensjaar heb ik erg geworsteld om mezelf staande te houden. Ik was gevoeliger voor indrukken, interne en externe prikkels en had meer moeite met drukte dan de gemiddelde mens.

Bij feestjes ging ik ergens op de achtergrond zitten en observeerde ik de mensen die het wel gezellig hadden. Als het kon ging ik eerder weg. De drukte en het geklets werden mij al snel teveel. Het is dan ook niet vreemd dat ik niet vaak voor feestjes uitgenodigd werd.

Mijn oma vroeg ooit aan mij waarom ik zo zwaar op de hand was. Ik zei tegen haar dat ik daar niets aan kon doen. Wanneer je energie om 12 uur in de middag begint te dalen en je om 15.00 uur gewoon moe bent is het moeilijk om vrolijk te blijven.

Op mijn 18e ging ik werken bij een elektronicabedrijf. Dit zou slechts drie maanden duren. Ik kreeg de symptomen die naar migraine leidden en ging steeds langzamer werken uit angst voor een aanval. Dit werd mij niet in dank afgenomen en ik kon vertrekken. Dat jaar heb ik nog bij twee andere fabrieken gewerkt. Bij de ene fabriek nam ik zelf ontslag omdat ik de spierspanningshoofdpijn en migraine niet meer wilde ervaren en bij de andere werd ik weggestuurd omdat ze het te gevaarlijk vonden om mij achter machines te zetten, aangezien ik wegdroomde terwijl ik ermee werkte. Dit alles is niet goed voor je zelfvertrouwen kan ik je vertellen.

Daarna heb ik mezelf met veel moeite en migraine aanvallen door een studie Sociaal Cultureel Werk heen geworsteld, de nodige problemen tijdens de stages ervaren, enzovoorts. Na de studie kreeg ik weer problemen en ben ik hulp gaan zoeken.

Ik kwam terecht bij het MEE en die regelden een verwijzing naar de psychiater. Inmiddels was ik 25 jaar. De psychiater stelde mij wat vragen en binnen tien minuten had ik de diagnose ADD te pakken. Ik had een lage dosis Ritalin, maar na vijf van die pillen verspreid over drie dagen had ik er al genoeg van. Ik veranderde. Ik kreeg negatieve gedachten, ik reageerde bot, voelde agressie in me opwellen en zei dingen die ik anders nooit zou zeggen. Uiteindelijk barstte ik in tranen uit omdat ik mijn beste vriend niet eens in mijn omgeving kon verdragen. Ik ging terug naar de psychiater en kreeg een ander middel, namelijk Dexamphetamine. Ik vroeg om de laagste dosis en kreeg deze ook.

Op een dag tijdens mijn re-integratietraject ging er een knop om. Ik besloot om wel goed te zijn zoals ik ben en de deur naar een beter zelfbeeld was geopend. Migraine aanvallen kwamen alleen nog maar als ik een dag lang veel stress had gehad. Dit kwam neer op twee keer per jaar bij een belangrijke gebeurtenis op mijn werk.

Via een re-integratiebureau kon ik gaan werken bij een stichting waar ze jongeren les gaven in multimediale vakken. Deze werkgever kende mij van een stage en wilde mij graag zien functioneren in de maatschappij. Dankzij zijn geduld, steun en begeleiding, mijn doorzettingsvermogen en natuurlijke medicijnen kon ik een volwaardig medewerker worden. Ik werd werkplekbeheerder en verzorgde de lessen.

Na een jaar Dexamphetamine gebruikt te hebben probeerde ik het zonder deze pillen te doen. Ik gebruikte Ginseng, omega 3 en Ginkgo als alternatief. Dankzij deze combinatie had ik meer energie, bleef ik helder in mijn hoofd en kon ik er zelfs nog bij studeren.

Ik voelde me voor het eerst gelijkwaardig aan andere mensen en werd door mijn werkgever als een gewone medewerker beschouwd, niet als een gehandicapt vogeltje.

Ik heb nu ontdekt dat een vitamine B complex een nog beter effect heeft dan de combinatie Ginseng, omega 3 en Ginkgo. Ik gebruik nu vitamine B12 van het merk NOW. Deze bevat de vitamines B1 tot en met B6, 3 vormen van vitamine B12, het mineraal chroom en creatine.

In de ochtend doe ik het poedertje in een klein glas, meng het met wat water en drink dit op. Daarna ben ik de hele dag fit, energiek en helder. Ik kan mezelf nu goed concentreren, ik ben helder in mijn hoofd, ik praat actief mee op feestjes en heb veel meer energie. Alle ADD klachten zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. Ik kan nu zelfs een evenement draaien zonder migraine te krijgen. Dus waarom zou je nog vertrouwen op de psychiatrie en de medicatie van de farmaceutische industrie als zoals in mijn geval, ADD een vitaminetekort blijkt te zijn? Psychische klachten zijn vaak gerelateerd aan een fysiek probleem, onthoud dit voordat je naar de psychiater gaat.

Aan iedereen die iemand kent die met ADD gediagnosticeerd is of iemand kent die kinderen met deze diagnose heeft wil ik een oproep doen. Vertel ze over dit supplement. Erken deze mensen in hun bestaan, een vriendelijke glimlach kan al veel doen. Velen van hen hebben een laag zelfbeeld gekregen door de problemen waar ze tegenaan gelopen zijn. Als zij erkend worden in hun bestaan, als je ze de ruimte geeft om zichzelf te zijn en je interesse toont dan bloeien zij op en krijgen ze een beter zelfbeeld.

Aan werkgevers wil ik de oproep doen om niet te schrikken van het label ADD en deze mensen aan te nemen op basis van wat ze kunnen. Zij hebben vaak heel veel capaciteiten. Wat deze mensen nodig hebben is een bevestiging dat ze het goed doen. Als ze nog niet bekend zijn met het vitamine B complex raad het ze dan aan. Dit gaat ervoor zorgen dat ze net zo goed kunnen functioneren of misschien wel beter dan ieder ander.

Hannes

Indien u dit artikel nuttig, leerzaam of leuk vond, overweeg dan ons te steunen met een kleine donatie

Doneer met sofort Doneer met Bancontact Doneer met iDeal Doneer met credit card


ReageerLees ReactiesVolg OnsSteun ons

Altijd het laatste onafhankelijke nieuws lezen?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Comments are closed.


 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, kampen met huidproblemen als acne, eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek, maar [Lees Verder]

ad2-png
Neusholte problemen natuurlijk oplossen
Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder...]
ad3-png
Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!
Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine, en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder...]

Beste lezer,

Mijn welgemeende excuses dat ik u op deze ruwe wijze moet lastig vallen maar dit bericht is belangrijk en moet door iedereen worden gezien. Zoals u wellicht weet is door Corona, Covid19 of hoe u het beestje ook maar wilt noemen de advertentiemarkt volledig ingestort en niet langer toereikend om de kosten voor het onderhouden van deze website te dekken. In feite zijn de inkomsten uit advertenties tot onder de 20% gedaald zoals verwacht.
Daarom zijn wij genoodzaakt over te stappen op een community driven model waarbij we aangewezen zijn op donaties en giften van onze lezers. We hebben maandelijks meer dan genoeg lezers dat wanneer deze maandelijks 1 euro zouden doneren alles probleemloos zou kunnen draaien.

Helaas doneert er op dit moment minder dan 1% en kunnen wij deze buffer op deze wijze nog niet opbouwen.
Ik wil daarom een dringend beroep op u doen indien u net als wij het belang inziet van websites als de onze om een kleine donatie te doen. Alles helpt en zijn wij blij mee. Hiermee steunt u gelijk al onze projecten waarmee wij ons inzetten voor bewustwording en strijden tegen censuur. 

Doneer via PaypalDoneer via iDeal/Creditcard