*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het World Unity Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/worldunity_me
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Hond, Brandweer en Pompoenen

0

De pompoenen zijn rijp, men komt ze tegen in alle maten en vormen. Ook de diverse verschillende soorten van paddenstoelen schieten uit de grond, de herfst is in aantocht. De hond en ik lopen samen naar de grote moestuin met er naast gelegen grote weide/graslanden met een omheininkje , de Tibby snuffelt uitgebreid en ik kijk naar de moestuin en bewonder de gigantische joekels van oranje kleurige pompoenen, en ook zachte gele zijn dit jaar groot uitgevallen, hmmmm zou de gemengde paardenmest die in het najaar van vorig jaar en eronder is gespit z’n werk hebben gedaan? Of is het de extra portie kalk geweest die in het voorjaar erop gedaan is z’n werk hebben gedaan? Ik hou het op beide , en het onkruid vrij houden en soms met de gieter de planten extra water geven heeft ook geholpen met dit resultaat, de Tibby is ontsnapt aan m’n aandacht en is verdwenen , sh*t waar is ze? Ik loop door en roep haar maar niks plots schrik ik want er komen schapen aan gerend en ja hoor de Tibby erachter aan. Ik het weiland in, over het miezerige afscheiding gestapt en ik zie een schaap hup door het afscheiding en ja hoor hup de sloot in, het arme beest was in paniek en stond tot de helft in het water, en probeerde op de wal te komen wat niet lukte , men had de wal te steil afgekant. Nou eerst pakte ik de lijn van de hond en bond deze aan de boom, en toen ging ik naar het schaap en bedacht op tijd dat ik de gsm bij me had . Dus ik belde de Dierenambulance en vroeg om hulp, deze verwees brandweer want de dierenambulance haalt geen dieren uit het water tenminste geen schapen. Ik vroeg kunnen jullie me door verbinden? ja hoor dat deden ze, ik opgelucht eindelijk kreeg ik de brandweer aan de lijn en verteld m’n verhaal en waar ik stond. Nou binnen 1 uur zouden ze er zijn. okay ik naar het schaap wat nog steeds heftige pogingen deed om aan de wal te komen, ssssttttt rustig maar je wordt er zo uitgetild sprak ik tegen het schaap, de rest van de schapen kwamen dichterbij en de Tibby stond te springen , wilde naar de schapen toe en toen liep ik naar de hond en corrigeerde haar krachtig , af en zit sprak ik ferm, en bleef bij de Tibby staan . Ik keek eens rond en zag in de verte de brandweerauto aankomen, hmmm een grote incluis ladder ik zwaaien en ja hoor 2 man gekleed in broeklaarzen stapten uit, en liepen op me af, het eerst wat vroeg a.u.b. geen aandacht voor de hond het schaap staat daar en ik wees richting schaap, terwijl de mannen in de sloot stapten vroeg ik willen jullie kijken of ze verwondingen heeft? De mannen controleerden het geen enkele verwonding en zetten het schaap op de wal en joegen het richting schapengroep. De chauffeur van de brandweerauto had alles gefilmd , leuk goed was met de voor hun hebben ze iets om te dollen te praten onderling dan. Ik vroeg aan de chauffeur of hij wist wie de eigenaar van de schapen waren? nee dat kon ie me niet zeggen , hmm ik vraag wel aan de eigenaar van het weiland zei ik en bedankte ze dat ze voor de hulp. Zij gingen weg en ik nam liep naar m’n Tibby en knoopte de lijn los en ging naar de moestuin, en plukte 1 pompoen af en stopte die in m’n jas, ineens had ik een hele dikke buik, hmmm maar de pompoen moest mee naar huis. Hond en ik liepen gezellig naar huis. Ik bedacht wat te doen met de pompoen, de zaden eruit en laten drogen in de oven, en dan pompoen pannenkoek met ui en kaneel maken, het leek me erg lekker toe, en ja het smaakt uitstekend kan het iedereen aanbevelen.
hieronder het recept:
Pompoen-pannenkoek met ui en kaneel.

benodigdheden:
600 gram geraspte pompoen
2 uien fijn gesnipperd
3 eieren
2 eetlepels gezeefde bloem
snufje nootmuskaat
1 mespuntje kaneel
3 eetlepels olie of bak product
zout en peper naar smaak.

Bereidingswijze:
Doe 2 eetlepels olie/bak product in in een koekenpan en fruit hierin de uien circa 5 min op een lage stand. De geraspte pompoen in een kom doen , de eieren goed los kloppen, zout,peper en de andere specerijen er door kloppen en de bloem erdoor kloppen, dit mengsel door de uien scheppen, en de rest van de olie er door mengen , goed aandrukken en circa 5 minuten of meer op een lage stand laten bakken, met behulp van een platbord de pompoenpannenkoek omdraaien en weer 5 minuten laten bakken. Smaakt erg lekker met een salade.
eet smakelijk.
adeliefje

Indien u dit artikel nuttig, leerzaam of leuk vond, overweeg dan ons te steunen met een kleine donatie

Doneer met sofort Doneer met Bancontact Doneer met iDeal Doneer met credit card


ReageerLees ReactiesVolg OnsSteun ons

Altijd het laatste onafhankelijke nieuws lezen?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Comments are closed.


 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, kampen met huidproblemen als acne, eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek, maar [Lees Verder]

ad2-png
Neusholte problemen natuurlijk oplossen
Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder...]
ad3-png
Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!
Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine, en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder...]